1 Ekim 2011 Cumartesi

bahtiyar / 14.gün


Sırbistan'ı tek seferde geçmek istiyoruz, mümkünse duraklamadan. Ben arkada uyumaya çalışıyorum - uyuyorum. Dayandığı yere kadar Olcay sürmüş, sonra doktor. 05:00 civarı uyandım, geçtim direksiyona. 08:00 civarı hem benzin almak, hem kahvaltı yapmak hem de sibop ayarlarını kontrol etmek için durdum. 3. silindirin sibopları sıkmaya başlamıştı, tam tahmin ettiğim gibi. Hallettikten sonra arabanın gidişinde bariz düzelme oldu. Makedonya sınırına sağ salim attık kendimizi.

Normalde Üsküp'te durmak gibi bir niyetim yoktu, Uğur başladı bir girsek, fotoğrafı çekilecek tarihi yerler vardır" demeye. Olcay'da girelim deyince girdik, çektikleri tek fotoğraf bilboard fotoğrafı oldu :) Şehirde hiçbir şey yok. Çorum / Alaca daha eğlencelidir. Bir alışveriş merkezinde durup alışveriş yaptık, aldıklarımızla şehir dışında karnımızı doyurup benzin alıp devam ettik. Alışveriş merkezindeki market görevlisi-uğur arasında ne yaşandıysa artık Uğur'dan sonra ben gittim euro bozdurmak için, kadın çığlıklar ata ata bozdu parayı.

Bu arada otoyol ücretlerine değinmek isterim. Makedonya girişinde ücret 30 drahmiydi. Euro bazında sorunca 1 euro dediler. Çok keyiflendik ucuz diye. Ne de olsa 49 ödemişliğimiz var. Devam ediyoruz, bir gişe daha. Biraz ileride bir tane daha. Alışveriş merkezinde euro'yu 61 drahmiden bozdurduk. Yani 50 cent yollarını buluyorlarmış köftehorlar. Şehirden çıktıktan sonraki ilk gişede gişe görevlisi gülümsedi bizi görünce. Hani 50 cent daha geliyor ya hesapta. 30 drahmiyi verince fena bozuldu. (Makedonya-Yunanistan sınırında, Makedonya tarafında Casinolar var, Jackpot 2.500.000 euro!)

Yunanistan sınırına girdik, görevli polis bayanın bana bakışlarını ve kaşı gözüyle ettiği imaları yazmak istemiyorum. Her zaman karşılaştığım komplimanlar. Selanik'te direk deniz kıyısına indik. En hareketli caddesinden geçtik, hemen dirseğimi çıkardım camdan. Sahil yolundan, deniz kıyısından baya bi ilerledik kalacak kamping aramak için. İzini sürdüğümüz kamping kapanmış, stüdyo daire kiraladık. Herkes eşyalarını çıkardı odaya sonra indik bahçeye, rakı-ahtapot! Bu da 14. günün sonudur.

Bu arada 05:00'dan 22:00'a kadar direksiyon salladım 14. günde. Arada molalar var mutlaka. Krusevac - Nis arasından Selaniğe. Bir günde 3 ülke geçme rekorumu yeniledim. İlki Fransa-Belçika-Hollandaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder